Home » Staalsoorten

Staalsoorten

Metaal is verkrijgbaar in verschillende samenstellingen en soorten. Metaal wordt vrijwel nooit in zuivere vorm gebruikt. Meestal bestaan metaalsoorten uit een legering, een mengsel van verschillende metalen. De samenstelling van de legering zorgt voor specifieke eigenschappen van een metaalsoort. Legeringselementen kunnen onder andere de hardheid, treksterkte, rekgrens, slijtvastheid en corrosiebestendigheid beïnvloeden.

 

Staal is een van de meest gebruikte metaalsoorten en wordt op hoofdlijn onderscheiden in constructiestaal, machinestaal en gereedschapsstaal. Staal met verhoogde treksterkte wordt veelal gebruikt als constructiestaal. Dit type staal heeft een hoge rekgrens en is daardoor uitermate geschikt voor o.a. bruggen. Slijtvast staal bevat een hoge mate van taaiheid en hardheid. Hierdoor slijten slijtvaste platen niet snel. Slijtvast staal wordt gebruikt in onder andere mijnbouw, betoncentrales, graafwerktuigen en asfaltcentrales. Daarnaast bestaan er meerdere andere staalsoorten met bijzondere eigenschappen, zoals traanplaat, koudgewalste blanke plaat, verzinkte plaat, weerbestendig staal, geperforeerd staal, hittebestendig staal en staal voor drukvaten. Roestvrij staal is beschermd tegen corrosie, waardoor geen roestvorming plaatsvindt. Roestvrij staal wordt vaak gebruikt in corrosieve omgeving.   

 

Industrieën

Staalsnijproducten worden in verschillende industrieën toegepast. Deze worden onderverdeeld in vier gebieden:

  • Scheepsbouw, scheepsreparatie en offshore
  • Algemene- en speciale machinebouw
  • Utiliteitsbouw, weg- en waterbouw, infrastructuur
  • Procesindustrie

 

Assortiment staalsoorten Avezaat Staal

Avezaat Staal levert producten in vele staalsoorten, indien gewenst met certificaat.

 

Avezaat Staal heeft diverse staalsoorten op voorraad. Van ongelegeerd constructiestaal tot staalsoorten specifiek voor bepaald gebruik, zoals staal met verhoogde treksterkte, hittebestendig staal, slijtvast staal, scheepsplaat, ketelplaat, en meer. Staat de door u gewenste staalsoort er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Natuurlijk kunt u ook altijd bellen voor meer informatie of een prijsaanvraag.

 

Een greep uit ons assortiment staalplaten:

 

-S235JR

-Grade A

-AH36

-P265GH

-S355J2+N

-DH36

-EH36

-FH36

-P355 NL1

-S690 QL(1)

-S960 QL

-S1100 QL

-RVS 316 (L)

-RVS 304

-A516 GR 60

-A516 GR 70

-HB400

-HB450

-HB500